Zveme vás k návštěvě nové výstavy a znovuotevřených stálých expozic galerie

Zveme vás k návštěvě nové výstavy a znovuotevřených stálých expozic galerie

Vážení návštěvníci

ve čtvrtek 3. 11. jsme v hlavní výstavní budově zahájili novou výstavu – Jiří Nid Suchý: Zrání / Tavené sklo a obrazy. Přední český výtvarník a litoměřický rodák, Jiří Nid Suchý, na ní prezentuje soubor svých působivých skleněných plastik, fotografií a obrazů malovaných žhavým sklem a akrylovými barvami na dřevě.

Výstavu můžete navštívit v hlavní výstavní budově (Michalská 29/7) až do 22. 1. 2023. Na pokladnách našich objektů nebo v e-shop galerie je pro vás připraven také česko-anglický katalog k výstavě, jehož vydání podpořilo Město Litoměřice.

Doporučujeme vám doprovodný program k výstavě, který pro vás připravujeme na sobotu 10. 12. –  Jiří Nid Suchý pro vás vytvoří nový obraz malovaný žhavým sklem a akrylovými barvami. Program začíná v 10 a poté znovu v 15 hodin v atriu hlavní výstavní budovy galerie.

Spolu se zahájením výstavy Jiřího Nid Suchého zpřístupňujeme opět naši stálou expozici Gotika. Umělecká topografie regionu severních Čech ve 13.–16. století (Michalská 29/7) a expozici Muzea insitního umění (Mírové nám. 24/16 – zadní trakt).

Výstavu i expozice můžete navštívit v otevírací době st–ne 10–17 hodin.

Těšíme se na vás!