Dětská tvořivá dílna – Poutní slavnost ke svátku Zvěstování Páně

Dětská tvořivá dílna – Poutní slavnost ke svátku Zvěstování Páně

Vážení návštěvníci,

srdečně Vás, a především Vaše děti, zveme do dětské tvořivé dílny, která pro Vás bude otevřena v sobotu 25. března od 13 do 16 hodin ve výtvarném ateliéru Muzea insitního umění (Mírové nám. 24/16).

Tvořivá dílna je součástí celodenního svátečního programu Poutní slavnost ke svátku Zvěstování Páně, který připomíná biblické vyprávění, v němž archanděl Gabriel zvěstuje Panně Marii Ježíšovo narození. Právě “maminka” proto sehraje ústřední roli i v našem dětském výtvarném programu. Společně s lektorem budeme hledat odpovědi na otázky, co pro nás maminka znamená, jaké barvy se s ní pojí a zda ji lze zpodobit například jako květinu. Budeme tvořit průsvity, které se rozzáří prostupujícím světlem a vytvářet tak svá vlastní, originální výtvarná díla. Necháme se přitom inspirovat malbami ze sbírek Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích i kdysi tak oblíbenými obrázky malovanými na skle.

Tvořivá výtvarná dílna je určena pro děti všech věkových kategorií. S pamětním poutním obrázek, který v sobotu 25. března obdržíte při návštěvě dalších programů Poutní slavnosti, je vstup na výtvarnou dílnu zdarma. Účast na dílně není nutné rezervovat předem.

Zpříjemněte si sváteční odpoledne výtvarným programem pro děti, těšíme se na Vás!