Nová výstava Dagmar Filípková: Pouť krkonošská a jiné krajiny

Vážení návštěvníci,

ve čtvrtek 22. února pro vás v hlavní výstavní budově (Michalská 29/7) zahájíme novou výstavu s názvem “Dagmar Filípková: Pouť krkonošská a jiné krajiny“. Představíme vám tvorbu současné art brut umělkyně Dagmar Filípkové (nar. 1960), výtvarnice z pražského Ateliéru radostné tvorby, která poutá umělecky založené publikum svou energickou osobností i přirozenou schopností pracovat s barvami.

Autorčiny velkoformátové olejové pastely, malby, originální design malovaný na látku, ale i úryvky z jejích deníků nás zavedou do krajin spojených s poutí Karla Hynka Máchy z Prahy na Sněžku, ale i do imaginárních krajin jejího vnitřního života, které zabydluje domy, blízkými lidmi, vzpomínkami a především barvou.

Výstava bude přístupná v hlavní výstavní budově až do 26. května. Její součástí bude bohatý doprovodný program, mj. komentované prohlídky, promítání filmu Karla Čtveráčka Pouť krkonošská či speciální artefiletické dílny. K výstavě je připravován katalog.

Výstava Dagmar Filípková: Pouť krkonošská a jiné krajiny vznikla ve spolupráci se spolkem Altán Art, který iniciuje setkávání a tvorbu lidí s handicapem a poskytuje zázemí tvůrcům art brut.

Těšíme se na vás!