Pozvánka na vernisáž – Dagmar Filípková: Pouť krkonošská a jiné krajiny

Vážení návštěvníci,

dovolte nám pozvat vás a vaše přátele na vernisáž nové výstavy:

Dagmar Filípková: Pouť krkonošská a jiné krajiny

Výstava představí výběr z tvorby Dagmar Filípkové (nar. 1960), jedné z nejvýznamnějších autorek současného českého art brut. Velkoformátové olejové pastely, malby, originální design malovaný na látku, ale i úryvky z autorčiných deníků nás zavedou do krajin spojených s poutí Karla Hynka Máchy z Prahy na Sněžku (1833) i do imaginárních krajin jejího vnitřního života, jež zabydluje domy, blízkými lidmi, vzpomínkami a především barvou. Výstava spojuje dva zájmy, charakteristické pro Severočeskou galerii: tvorbu art brut, jejíž prezentaci se jako jedna z mála u nás věnuje, a máchovský odkaz, který tak často reflektuje nejen ve svých sbírkách. Na přípravě výstavy se podílel spolek Altán Art, který iniciuje setkávání a tvorbu lidí s handicapem a poskytuje zázemí tvůrcům art brut.

Vernisáž za účasti autorky, Dagmar Filípkové, se uskuteční ve čtvrtek 22. února od 17 hodin v hlavní výstavní budově (Michalská 29/7). Přítomné přivítá ředitelka galerie Dana Veselská, k výstavě promluví kurátor Vladimír Drábek.

Výstava bude přístupná v hlavní výstavní budově (Michalská 29/7) až do 26. května, vždy každou středu až neděli, od 10 do 17 hodin.

Těšíme se na vás!