Pozvánka na vernisáž – Martin Mainer: druhé dežavy

Vážení návštěvníci,

dovolte nám pozvat vás a vaše přátele na vernisáž nové výstavy:

Martin Mainer: druhé dežavy

Výstava představí výběr z tvorby Martina Mainera (nar. 1959), svébytného a originálního umělce, který je považován za jednoho z nejvýznamnějších autorů své generace. V Severočeské galerii výtvarného umění v Litoměřicích budou k shlédnutí nejen Mainerova raná díla z 80. a 90. let, ale i jeho práce z přelomu tisíciletí a díla ze současné tvůrčí etapy, která dosud nebyla vystavena ani publikována. Toto prolínání různých fází autorovy tvorby je reprezentováno širokou škálou médií. Nejde však v pravém smyslu slova o retrospektivu, výstava se stává spíše místem setkání starých a nových prací, jejichž společná prezentace může inspirovat vznik děl nových. Pro litoměřickou výstavu připravil mladý kurátor Cyprián Činátl působící v Německu podobné ohlédnutí, postavené na nezávislém a nezatíženém externím pohledu na autorovo dílo. K výstavě je vydáván rozsáhlý katalog.

Vernisáž za účasti autora se uskuteční ve čtvrtek 7. března 2024 od 17 hodin v hlavní výstavní budově (Michalská 29/7). Přítomné přivítá ředitelka galerie Dana Veselská, k výstavě promluví kurátor Cyprián Činátl.

Výstava bude přístupná v hlavní výstavní budově (Michalská 29/7) až do 26. května, vždy každou středu až neděli, od 10 do 17 hodin.

Těšíme se na vás!