Edukační program pro školy k výstavě Dagmar Filípková: Pouť krkonošská a jiné krajiny

Vážení pedagogové,

dovolte nám nabídnout vám nový edukační program se zkušeným výtvarným lektorem, který jsme připravili k aktuální výstavě Dagmar Filípková: Pouť krkonošská a jiné krajiny.

Současná výtvarnice Dagmar Filípková je z pražského Ateliéru radostné tvorby, kreativního útočiště A.R.T. pro umělce s mentální handicapem a duševním onemocněním, jejichž tvorba je označována jako art brut. Autorka ve své tvorbě reflektuje jak krajinu spjatou s poutnickou cestou Karla Hynka Máchy z Prahy na Sněžku, tak krajiny svého velmi inspirativního osobního života. Speciálně pro výstavu připravený pracovní list pomocí otázek a podnětů k diskusi přiblíží žákům a studentům téma umělecké tvorby výtvarně neškolených autorů. Jednotlivé úkoly pracovního listu dále inspirují k reflexi dojmů i k vlastní výtvarné reakci na vystavená díla.

Program je určen žákům MŠ, I., II. stupně ZŠ i studentům SŠ. Pracovní listy jsou přizpůsobeny konkrétnímu věku návštěvníků. Pro žáky mateřských škol je program koncipován formou zážitkové tvůrčí hry, kdy se náladou a barvami jednotlivých krajin necháme inspirovat k vlastní výtvarné tvorbě přímo před originálními díly ve výstavě.

Edukační program je nutné rezervovat předem na emailu: lucie.ernstova@galerie-ltm.cz , a to nejpozději do pátku 17. 5. 2024. Program nabízíme pouze od středy do pátku, vždy od 10 h.

Cena za program pro 1 účastníka: žáci a studenti do 18 let včetně 20 Kč, ostatní 35 Kč, pedagogický doprovod zdarma. Vytištěné pracovní listy, tužky a podsedáky jsou v ceně programu. 

Čas prohlídky s pracovním listem: cca 45–60 min.

Adresa: hlavní výstavní budova, Michalská 29/7, Litoměřice.

Těšíme se na vás!