Duo KCHUN – audiovizuální projekt Purgatio v kostele Zvěstování Panny Marie

Vážení návštěvníci,

dovolte nám pozvat vás co nejsrdečněji na autorský audiovizuální projekt uznávaného dua KCHUN, který bude jedinečným zážitkem nejen hudebním, ale také dramaturgickým a vizuálním.

Mužské pěvecké duo KCHUN, oceňované na současné klasické hudební scéně pro čistotu svého hlasového projevu i pro originální dramaturgii svých vystoupení, představí v neděli 13. srpna od 22 hodin v kostele Zvěstování Panny Marie svůj úspěšný autorský audiovizuální projekt Purgatio. V jedinečných prostorách sekularizovaného barokního kostela, přímo v kulisách výstavy Vladimír Škoda – Zrcadlo času, rozehraje Purgatio v symbióze gregoriánského chorálu, renesanční polyfonie, recitace a působivé kresby světlem originální variaci na klasickou Danteho Božskou komedii.

 

Účinkují:
Duo Kchun
Martin Prokeš – tenor
Marek Šulc – baryton
Vladimír Javorský – recitace ze záznamu
Atila Vörös – kresba světlem
Rudolf Živec – videoart
Barbora Kabátková – koncept a dramaturgie

 

Audiovizuální projekt Purgatio je součástí 67. ročníku Dvořákova festivalu. Navštívit jej můžete buď samostatně nebo v rámci kulturního programu unikátní plavby výletní lodí Florentina. Vstupenky na koncert lze zakoupit v den jeho konání přímo v kostele Zvěstování Panny Marie nebo v online předprodeji

 

Foto: © Duo KCHUN