Purgatio – originální videoart v kostele Zvěstování Panny Marie v neděli 13. srpna

Vážení návštěvníci,

 

dovolte nám pozvat Vás a Vaše přátele na jedinečný audiovizuální projekt Purgatio mužského pěveckého dua KCHUN, který se již setkal s úspěchem na mnoha českých i zahraničních koncertních a festivalových pódiích.

kostel Zvěstování Panny Marie v Litoměřicích 

neděle 13. srpna od 22 hodin

Tenorista Martin Prokeš a barytonista Marek Šulc, známí také ze svého předchozího působení v uznávaném pěveckém souboru Schola Gregoriana Pragensis, rozehrají v jedinečných prostorách barokního kostela, přímo ve výstavě Vladimír Škoda – Zrcadlo času, originální parafrázi na oblíbenou Danteho Božskou komedii. V jejich Purgatiu se snoubí gregoriánský chorál, renesanční polyfonie, recitace Vladimíra Javorského a originální kresby světlem Rudolfa Živce, jež mu dodávají působivou vizuální dimenzi.

Účinkují:
Duo Kchun: Martin Prokeš – tenor, Marek Šulc – baryton
Vladimír Javorský – recitace ze záznamu
Atila Vörös – kresba světlem
Rudolf Živec – videoart

Barbora Kabátková – koncept a dramaturgie

Audiovizuální projekt Purgatio je součástí 67. ročníku Dvořákova festivalu a navštívit jej můžete buď samostatně, nebo v rámci kulturního programu unikátní plavby výletní lodí Florentina. Vstupenky na koncert lze zakoupit v den jeho konání přímo v kostele Zvěstování Panny Marie nebo v online předprodeji

 

Foto: © Duo KCHUN