Volný vstup do Muzea insitního umění a do Diecézního muzea v Litoměřicích

Vážení návštěvníci,

pro Dny evropského dědictví, zářijové sváteční dny, během nichž se již tradičně zpřístupňují památky a památkově chráněné budovy a objekty široké veřejnosti, jsme pro vás připravili speciální program. Jeho součástí je i pozvánka do dvou našich výjimečných expozic – do Muzea insitního umění a Diecézního muzea v Litoměřicích, jež můžete po celou sobotu 9. září navštívit zcela zdarma.

V Muzeu insitního umění, jehož sbírky patří k nejrozsáhlejším svého druhu na našem území, si můžete prohlédnout obrazy, kresby a plastiky nejvýznamnějších neškolených tvůrců tzv. insitního umění, tedy umění naivního a umění označovaného jako art brut. V expozici Diecézního muzea v Litoměřicích, již provozuje Severočeská galerie společně s Biskupstvím litoměřickým, se vám představí výběr nejvýznamnějších obrazů, soch a také památek uměleckého řemesla, jež vznikly na území historické litoměřické diecéze.

Obě expozice naleznete na stejné adrese, v jednom památkově chráněném objektu na litoměřickém náměstí (Mírové nám. 24/16). Vstup zdarma platí pro celou sobotní otevírací dobu, od 10 do 18 hodin.

Prohlédněte si i další nabídku našeho speciálního programu Dnů evropského dědictví, budeme se těšit na vaši návštěvu!

Foto: © Marek Ondráček, www.markusnakus.czSeveročeská galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvková organizace