Dny evropského dědictví v Severočeské galerii výtvarného umění v Litoměřicích

Vážení návštěvníci,

také v letošním roce se Severočeská galerie výtvarného umění v Litoměřicích připojuje k oblíbeným mezinárodním Dnům evropského dědictví (European Heritage Days), které každoročně v září zpřístupňují široké veřejnosti památky a památkově chráněné budovy a objekty již v 50 evropských zemích. Na Litoměřicku jsou tyto sváteční dny, letos vůbec poprvé, zahrnuty také do programu Dnů otevřených ateliérů.

V pátek 8. září a také v sobotu 9. září vás v rámci Dnů evropského dědictví zveme k prohlídce našich památkově chráněných objektů, aktuálních výstav i expozic, ve kterých pro vás navíc připravujeme speciální program. V pátek 8. září se v kostele Zvěstování Panny Marie odehraje benefiční koncert Radky Fišarové ve prospěch projektu Revitalizace kostela Zvěstování Panny Marie, v sobotu od 10 hodin můžete v Muzeu insitního umění navštívit dětskou tvůrčí dílnu s lektorem a odpoledne od 15 hodin pak komentovanou prohlídku naší hlavní letní výstavy, Zbožní zítřka. Umění vidět. Po celou sobotu je pro vás navíc vstup do expozic Muzea insitního umění a Diecézního muzea v Litoměřicích zcela zdarma!

Oslavte Dny evropského dědictví se Severočeskou galerií, těšíme se na vaši návštěvu!

Foto: © Marek Ondráček, www.markusnakus.czSeveročeská galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvková organizace, (c) agentura RichArt