Podzimní a zimní galerijní ČTVRTletník

Vážení návštěvníci,

přinášíme vám přehled výstav a akcí, které jsme pro vás připravili na letošní zimní výstavní sezonu a sváteční vánoční čas. Ve čtvrtek 2. listopadu zahájíme v hlavní výstavní budově výstavu Jana Knapa, významného českého umělce, známého i mezinárodní umělecké scéně. S jeho dílem se pak setkáte i v Diecézním muzeu v Litoměřicích, do jehož stálé expozice intervenuje tento dlouholetý člen umělecké skupiny NORMAL dvěma svými mimořádnými malbami, a od 7. prosince také v Muzeu insitního umění, kam vás ve sváteční adventní čas pozveme na výstavu jeho unikátního ručně malovaného betlému. Ve čtvrtek 9. listopadu zahájíme v hlavní výstavní budově výstavu obrazů, kreseb a fotografií Miroslava Kovala (1944–2022), jehož život byl úzce spjat i s Litoměřicemi. Výstavu Souznění se zemí a dílo Miroslava Kovala vám představí autorka výstavy na komentované prohlídce, kterou pořádáme 23. listopadu. Vánoční atmosféru nabídne naše prosincová adventní dílna v Muzeu insitního umění, určená hlavně pro naše nejmenší, dětské návštěvníky, a především adventní koncert mužského pěveckého sboru Schola Gregoriana Pragensis, který se uskuteční 9. prosince v kostele Zvěstování Panny Marie.

I v podzimních a zimních měsících můžete naše expozice a připravované výstavy navštívit v rámci volných vstupů dne 28. října a 17. listopadu zcela zdarma.

Dovolujeme si vás upozornit, že od října do května jsou naše objekty otevřeny jen od středy do neděle, vždy od 10 do 17 hodin. Hlavní výstavní budova (Michalská 29/7) je z důvodu instalace nových výstav až do 2. listopadu včetně uzavřena, navštívit však můžete Diecézní muzeum v Litoměřicích (Mírové nám. 24/16 – přední trakt) a Muzeum insitního umění (Mírové nám. 24/16 – zadní trakt), které pro vás zůstávají otevřeny beze změn.

Těšíme se na vás!