Nově v prodeji! Vystřihovací betlém s motivy malíře Jana Knapa

Vážení návštěvníci,

dovolujeme si Vám nabídnout novinku, která je právě v prodeji na pokladnách našich objektů a v našem e-shopu – limitovanou edici papírového vystřihovacího betlému s motivy Jana Knapa.

S dílem světoznámého malíře a uznávaného ilustrátora Jana Knapa se v letošním adventním čase můžete seznámit hned na několika našich výstavách: v hlavní výstavní budově (Michalská 29/7) můžete navštívit výstavu Jan Knap – Betlém je vážná věc, která je výběrem z obrazů a kreseb Jana Knapa s námětem svaté rodiny. V Diecézním muzeu v Litoměřicích (Mírové nám. 24/16 – přední trakt) intervenuje Jan Knap několika svými díly do stálé expozice starých mistrů. V Muzeu insitního umění (Míroví nám. 24/16 – zadní trakt) můžete shlédnout originální betlém, který Jan Knap vytvořil přímo pro Severočeskou galerii. Všechny výstavy Jana Knapa jsou přístupny od středy do neděle, 10–17 hodin, až do 28. ledna 2024. K výstavě Jan Knap – Betlém je vážná věc je v prodeji katalog, pro návštěvu s dětmi doporučujeme dětské pracovní listy, které jsou vám na výstavě k dispozici zdarma.

Papírový vystřihovací betlém Jana Knapa může být nejen milou vzpomínkou na navštívené výstavy, ale i malým vánočním dárkem nebo vítanou aktivitou, která může vám a vašim dětem zpříjemnit sváteční předvánoční čas.