Nový galerijní ČTVRTletník

Vážení návštěvníci,

přinášíme vám přehled výstav a doprovodných programů, které jsme pro vás připravili na první měsíce roku 2024.

Ve čtvrtek 22. února zahájíme v hlavní výstavní budově (Michalská 29/7) výstavu současné, mimořádně zajímavé autorky českého art brut umění, paní Dagmar Filípkové. Výstavní projekt s názvem “Dagmar Filípková: Pouť krkonošská a jiné krajiny“, který jsme připravili ve spolupráci se spolkem Altán Art, iniciujícím setkávání a tvorbu lidí s handicapem a poskytujícím zázemí tvůrcům art brut, představí autorčiny expresivně barevné olejové pastely jako její osobní, zcela intimní reflexi krajiny spojené s cestou básníka Karla Hynka Máchy z Prahy na Sněžku.

Ve čtvrtek 7. března zpřístupníme v hlavní výstavní budově (Michalská 29/7) výstavu s názvem “Martin Mainer: Dežavy II.“, která bude věnována dílu současného renomovaného malíře a vysokoškolského pedagoga, pana Martina Mainera. S jeho charakteristickým, svébytným výtvarným rukopisem jste se mohli setkat již na naší loňské letní výstavě “Zbožní zítřka. Umění vidět”, nyní vám však jeho tvorbu představíme uceleným retrospektivním výběrem, který se vrátí již ke kořenům jeho díla a zahrne i práce z doby poslední.

Obě výstavy budou v hlavní výstavní budově přístupné až do 26. května 2024. Součástí jejich doprovodného programu bude cyklus oblíbených komentovaných prohlídek, k výstavě Dagmar Filípkové připravujeme také tvůrčí výtvarné dílny s autorkou i naším výtvarným lektorem.

Až do 28. ledna můžete také navštívit naše aktuální výstavy, zahájené již na podzim roku 2023:
Jan Knap – Betlém je vážná věc, Michalská 29/7, Litoměřice – k výstavě je připraven dětský pracovní list zdarma
Miroslav Koval (1944–2022): V souznění se zemí, Michalská 29/7, Litoměřice
Intervence Jana Knapa v Diecézním muzeu v Litoměřicích, Mírové náměstí 24/16 (přední trakt), Litoměřice
Jan Knap – Betlém v Muzeu insitního umění, Mírové nám. 24/16 (zadní trakt), Litoměřice – na pokladnách objektů a v našem e-shopu je k dostání papírový vystřihovací betlém s motivy Jana Knapa (http://www.galerie-ltm.cz/…/vystrihovaci-betlem-s…/)

V měsících leden až březen jsou pro vás naše výstavy a expozice otevřeny vždy od středy do neděle, od 10 do 17 hodin.