Litoměřická muzejní noc 2023 již tento pátek a sobotu!

Vážení příznivci Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích,

dovolte nám pozvat Vás na akci s neopakovatelnou večerní atmosférou, která se koná již tento pátek a sobotu. Litoměřická muzejní noc bude probíhat na více než 10 místech v centru města – každé z nich má svůj vlastní neotřelý program.

Litoměřická muzejní noc je připravena pro všechny, kteří chtějí být součástí neopakovatelné atmosféry, užít si zajímavý kulturní program v netradičním pojetí a prožít chvíle pohody i dobrodružství uprostřed krásného města Litoměřice.

Na co se však můžete těšit v budovách SGVU?

V Muzeu insitního umění (Mírové nám. 24/16) se můžete těšit na

pátek

  • Muzeum insitního umění – volně přístupná stálá expozice
  • 17:00 – 22:00 Filmotéka v podkroví – insitní umělci ve filmu  – Muzeum insitního umění představuje výběr krátkých dokumentárních filmů o insitních umělcích ze svých sbírek. Ponořte se do příběhů. Nahlédněte pod pokličku rozmanitých výtvarných i životních přístupů insitních tvůrců.
  • 17:00 – 22:00 Čajovna Hóra v atriu Muzea insitního umění – přijďte si odpočinout a ochutnat výborný čaj, kávu a drobné občerstvení, které pro vás připravuje po celý večer oblíbená Čajovna Hóra 
  • 19:00 Noc v Muzeu insitního umění  – netradiční cesta stálou expozicí s pracovním listem, nejen pro děti

sobota

  • Muzeum insitního umění – volně přístupná stálá expozice
  • 10:00 Cesta na Měsíc – smyslová haptická dilna pro děti – Jsou na Měsíci slyšet nějaké zvuky? A víte, že je na Měsíci Moře klidu, Jezero strachu i Záliv duhy? Smyslová zážitková dílna, ve které si budeme hrát se stíny. Prozkoumáme odvrácenou stranu měsíce. Zkusíme, co všechno nám umožní práce s meotarem a vyrobíme si i loutky. A možná na Měsíci přistaneme raketou.
  • 10:00 Filmotéka v podkroví – insitní umělci ve filmu  – Muzeum insitního umění představuje výběr krátkých dokumentárních filmů o insitních umělcích ze svých sbírek. Ponořte se do příběhů. Nahlédněte pod pokličku rozmanitých výtvarných i životních přístupů insitních tvůrců.

Nenechte si také ujít program na Parkánech galerie (Michalská 29/7)

pátek – POZOR ZMĚNA V PROGRAMU

  • 18:30 a 20:30 Koncert FRIDRICH & FRIDRICH – přijďte si užít koncert oblíbené ústecké kapely na krásných galerijních parkánech

Navštivte také Diecézní muzeum v Litoměřicích (Mírové nám. 24/16) a jeho stálou expozici

pátek i sobota

Těšíme se na Vás!