Projekce filmu Pouť krkonošská: Velké máchovské putování

Vážení návštěvníci,

srdečně vás zveme na projekci filmu, kterou Severočeská galerie pořádá jako součást svátečního programu Poutní slavnosti ke svátku Zvěstování Páně:

Pouť krkonošská: Velké máchovské putování

sobota 13. 4. 2024 od 13:30 hodin

hlavní výstavní budova galerie, Michalská 29/7

Shlédnutí toho filmu zásadním způsobem ovlivnilo tvorbu významné art brut umělkyně Dagmar Filípkové, výtvarnice z pražského Ateliéru radostné tvorby, kreativního útočiště A.R.T. pro umělce s mentálním handicapem a duševním onemocněním. Její obrazy jsou nyní prezentovány v galerii výstavou Dagmar Filípková: Pouť krkonosšká a jiné krajiny. Promítání filmu, který dokumentuje každoroční devítidenní pěší putování teoretika umění Jiřího Zemánka a jeho přátel z Prahy na Sněžku ve stopách K. H. Máchy se zúčastní i režisér Karel Čtveráček a hlavní protagonisté, Jiří Zemánek a Vladimír Drábek. Po projekci bude následovat diskuse s diváky.

Každý návštěvník dopolední poutní mše i odpoledního promítání filmu obdrží pamětní poutní obrázek z limitované edice, který jej v daný den opravňuje k volnému vstupu do všech stálých expozic Severočeské galerie: Diecézního muzea v Litoměřicích, Muzea insitního umění a do Stálé expozice Gotika.

Vstup na projekci filmu s platnou vstupenkou na výstavu.

Vstupné: 35 Kč (plné vstupné), 20 Kč (snížené vstupné), 70 Kč (rodinné vstupné).

Těšíme se na vás!